שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/01/2003 | 11:03 | מאת: שרון

מה זה קטרקט מולד?, האם זה כמו אצל אנשים מבוגרים?, כיצד מטפלים?

07/01/2003 | 00:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

קטרקט מולד זו עכירות בעדשה מלידה. העדשה נמצאת בתוך העין, מאחורי האישון, ותפקידה לרכז את קרני האור לפוקוס על הרשתית (כפי שעדשת מצלמה מרכזת האור על הפילם). במקרה של עכירות בעדשה, התמונה על הרשתית מטושטשת או חסרה, ומהר מאד יווצר מצב של עין עצלה. אם הרופא מעריך שהקטרקט מפריע משמעותית לראיה, יש צורך בהתערבות כירורגית מוקדמת. (דחוף יותר אם הקטרקט סמיך או רק בעין אחת.) היום מקובל להשתיל עדשה תוך עינית כבר בגיל צעיר מאד, והתוצאות הניתוחיות טובות. אחר כך מטפלים על ידי משקפיים / עדשות מגע וסגירות לעין הטובה (במקרה חד צדדי) יש צורך במעקב צמוד ותמיכה בהורים (עליהם, כרגיל, נופל נטל הטיפול היומיומי) למשך מספר שנים כדי להגיע לתוצאות ראייתיות מספקות. (אני נוהג לקשר את ההורים לפני הניתוח אם הורים של ילדים שנותחו כדי שיכינו אותם)

07/01/2003 | 10:26 | מאת: רויטל

ביתי (היום בת שנתיים וחצי) נולדה עם קטרקט בעין אחת ונותחה לפני כחודשיים ע"י ד"ר נוימן - מנהל הפורום. זו הזדמנות נהדרת לאמר לך תודה ד"ר נוימן על טיפול מסור ונהדר, כבר היום רואים את השינוי לטובה בתיפקוד היומיומי של נעה גם בזמן סגירות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה