חסימת שק דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/07/2004 | 12:45 | מאת: ליאת

שלום רב, בתי בת שנה, סובלת מאז לידתה מדלקות עינים חוזרות ונשנות. בתחילה אבחנה הרופאה המטפלת חסימה בשק הדמעות והנחתה אותי כיצד לבצע עיסויים. סביב גיל חצי שנה הצטמצמה תופעת ההפרשות ולאחר תקופה החלו שוב להופיע הפרשות מוגלתיות בהן טיפלנו בעזרת משחות וטיפות אנטיביוטיות. רופא עינים אחד טוען שאין קשר בין הדלקות של הזמן האחרון לבין חסימה היינו, ששק הדמעות פתוח לחלוטין ואילו רופא אחר טוען שהדלקות נובעות מהחסימה שעדין קיימת. איך מאבחנים חסימה וודאית? האם יש פתרון אחר מלבד הניתוח? ממה יכולות להגרם דלקות עינים חוזרות ונשנות במידה ואין חסימה? האם יכול והחסימה תשתחרר מעצה ללא התערבות כירורגית? אני מודה מראש על מתן תשובות לשאלותיי. אשמח לדעת אם ד"ר נוימן עובד מטעם קופ"ח מכבי ואיך אפשר להפגש עימו.

16/07/2004 | 19:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, המפתח לאבחנה הוא הדמעת הקבועה. אם יש דמעת (לפחות מס פעמים ביום דמעה הזולגת על הלחי)-יש חסימה. אם אין כלל דמעת, אלא רק הפרשות, (אפילו אם הרבה), הרי שיש איזה שהוא מעבר, מלא או חלקי, אל חלל הלע. רוב החסימות (מעל 90% מהמקרים) חולפות לבד ללא טיפול כירורגי. לגבי השאלה בדבר "דלקות עיניים חוזרות"- האם באמת דלקת,(=אודם ב"לבן" של העיניים), או רק הפרשות? תוכלי לקבוע תור אלי ב-09-7660866. אני לא עובד ישירות עם אף קופה, אך אם יש לך "מכבי מגן" תוכל לקבל החזר על רוב התשלום מהקופה- בדקי את הפרטים עם המזכירה שלי בטלפון הנ"ל.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה