סדר פעולות נכון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/07/2004 | 14:05 | מאת: מאיה שפיר

דר' נוימן היקר 1) קראתי באיזה מאמר שפזילה אצל תינוק בן פחות מחצי שנה, מטופלת כמעט תמיד בניתוח מיידי. האם הניתוח הזה גם מסדיר אפשרות "על הדרך", למניעת עין עצלה? 2) מה סדר הפעולות המומלץ והנכון לדעתך, ברגע שמאובחנת בעיית פזילה אצל תינוק רך בימים (ניצן שלנו בת חודשיים וחצי ופוזלת מלידה): האם סגירות? טיפות אטרופין? ניתוח?מה עושים לפי הספר קודם? 3) האם ניתן לנתח למשל בת ארבעה או חמישה חודשים? 4) שאלה נוספת ברשותך: האם יש הבדל בחומרה בין תינוק שמאובחן אצלו סינדרום דוין, לבין אבחנה של שיתוק בעצב בשישי? מה יותר קל לטיפול ובאיזה גיל של התינוק ניתן לקבוע חד משמעית שזה או זה או זה? האם הטיפול זהה, ומי קובע את האבחנה נוירולוג או רופא עיניים? אנא תשובותיך לכל השאלות. המון תודה מקרב לב

04/07/2004 | 22:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגב שפיר שלום, על תכעסי עלי, אבל מה שאת צריכה זה לא תשובות בפורום, אלא שיחת הסבר והדרכה מהרופא המטפל שלכם, שיעשה לך "סדר" הן באבחנה שלכם, באבחנות המבדלות, ובטיפולים המתבקשים, כל אחד עם יתרונותיו וחסרונותיו. בכללי- 1- פזילות מולדות הן בדרך כלל לטיפול ניתוחי, בעוד שהפזילות המופיעות בגיל מאוחר יותר נוטות יותר (בחלקן) להיות שייכות לאלו המטופלות על ידי משקפיים ולא ניתוח. לא קשור לטיפול בעין העצלה. 2- קדימויות הטיפול הן קודם כל אבטחת התפתחות תקינה של הראיה (כלומר אבחון וטיפול בעין עצלה, באמצעי המתאים- משקפיים, סגירות , אטרופין- לפי המצב) ואחר כך כל השאר, כגון יישור הפזילה. לעיתים אין כמעט הבדל זמנים בין הפעולות השונות, שוב הכל לפי המצב. 3- כן. 4- שוב תלוי. שיתוק מולד של העצב השישי יכול להיות מסוכן יותר (אם קשור לבעיה נאורולוגית עמוקה יותר) אך בדרך כלל לא זה המצב וחולף לבד ללא התערבות. DUANE'S לעומת זאת, בדרך כלל לא קשור לבעיות סיסטמיות, אך יכול לעיתים להיות קשה יותר לתיקון. (לעיתים אין צורך בתיקון) לסיכום, כמו שאת רואה, למרות הרצון, אין תשובות אחידות לפי אבחנה. כל ילד הוא עולם לעצמו מבחינת חמרת הבעיה, הבעיות הנלוות והטיפולים האפשריים, ורופא העיניים לילדים שנטל על עצמו את האחריות למקרה שלכם הוא הכתובת הטובה ביותר לתת לכם תשובות ה"תפורות" לילד שלכם. דר. נוימן

28/10/2004 | 15:53 | מאת: עידן כהן

מישהו יודע מה עושים במקרה של naion(לחץ של כלי דם על עצב הראיה)??????

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה