מצמוץ בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/06/2004 | 10:05 | מאת: תמר

בני בן 11 החל למצמץ בתדירות גבוהה התופעה נמשכת כבר כ-3 שבועות ומתגברת כשהוא מדבר ומתלוות לזה העוויות פה ואף לאחר שנת לילה התופעה פוחתת ומתגברת במהלך היום אנחנו במהלך טיול ארוך בחו"ל (כרגע בארה"ב) התופעות האלו חדשות לחלוטין מעולם לא התרחשו בעבר והילד הוא ילד נבון וחיוני אובחן ע"י פסיכולוג בעבר כבעל רגישות יתר שמיעתית ותחושתית

26/06/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתמר שלום, ברגע שמעורבים גם שרירי פנים נוספים פרט לעפעפיים, זה קרוב לוודאי טיק, שזו תופעה נפוצה בילדים, נמשכת שבועות או חדשים, וכמעט תמיד חולפת מעצמה בסופו של דבר. אני היית מתייעץ גם עם רופא עיניים לילדים. כנסי לאתר של AAPOS (הקלידי את זה במנוע חיפוש כגון yahoo) ומצאי שם רופא באיזור שלך, או אפילו בדפי זהב מקומי תחת Pediatric ophthalmology. מכל מקום, זה נשמע כמו "טיק" ולא בעיית עיניים ספציפית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה