משקפיים לבת 5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2004 | 21:53 | מאת: דנה

בתי בת ה-5 נבדקה היום אצל רופא עיניים ונקבע לה צילינדר של 1- בעין אחת ו 2- בשניה. לפני שנבקר אצל אופטימטריסט רציתי לדעת אם הכרחי שהיא תרכיב את המשקפיים כל הזמן, או אולי להתחיל עם צפייה בטלוויזיה או במקרים אחרים נחוצים. עלי לציין שהבדיקה נעשתה מבלי שהיא התלוננה על קוצר ראיה או שהרגשנו בכך, אלא כסתם ביקורת.

21/06/2004 | 11:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, חסרים לי פרטים כדי לעזור לך בהמלצה: 1- מה התשבורת המדוייקת עם טיפות? 2- מה חדות הראיה בכל עין ללא משקפיים? 3- מה חדות הראיה בכל עין עם התיקון? 4- האם יש ממצאים נוספים? (כגון פזילה). לפי הנתונים האלו מחליטים על צורך במשקפיים. כללית- תיקון צילינדרי בילדים כאשר הוא נחוץ, עדיף להרכיב כל הזמן. זה סוג המקרים שעדיף שתסתמכי על ההמלצה של הרופא שבדק את הילדה, (או תתיעצי שוב אם יש לך ספק) ולא על המלצה של מי שעונה לך לפי הנתונים בלבד, בלי לבדוק את הילדה (כמו בפורום כזה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה