תסמונת דווין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/06/2004 | 00:10 | מאת: שירה

שלום,אני בת 19 סובלת מתוסמנת בשם דוויין ריטראקשין סנדרום סוג 1 בעין שמאל, כשהייתי קטנה סבלתי מהטיית ראש חריפה, עברתי ניתוח והעיניים יושרו והטיית הראש נעלמה, אבל כמובן נשאר הקטע של חוסר יכולת התנועה החוצה של עין שמאל(זה מאד מפריע לי קוסמטית- הרי אני בת 19 ומעולם לא היה לי חבר!!!), שמעתי על ניתוח שנקרא VRT שמשפר את תנועת העין החוצה , יש לי כמה שאלות: האם מומלץ לי לנסות את הניתוח הזה? והאם השיפור של תנועת העין החוצה יהיה משמעותי או כך יהיה סתם של כמה דרגות??

19/06/2004 | 11:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירה שלום, אנא דפדפי אחורה לעמודים 28 ו27, יש שם דיון עם בחור בשם אלכס לגבי VTR בתסמונת דווין. אם עדיין תהייה לך שרלה ספציפית, כנסי שוב דר. נוימן

20/06/2004 | 00:38 | מאת: שירה

תודה דוקטור על ההפניה מקודם, כן למדתי אודות הנושא, אבל נשארה לי שאלה קטנטונת, לאותו בחור אתה אמרת שבעבר יצא לך לעשות את vrt למספר מנותחים, אז רציתי להבין ברשותך איך היו תוצאות הניתוחים האם אחרי הניתוחים הם(המנותחים) הצליחו להזיז את העין החוצה? והאם השיפור היה משמעותי? והאם היו מנותחים במצב כמוני- מבוגרים של עיניים ישרות במצב ישר? ועוד דבר שלא היבנתי הוא ההבדל בין דווין לבין שיתוק של העצב ה 6?!! הרי אני יודעת שמי שיש לו דווין למעשה סובל משיתוק של העצב ה 6. אשמח מאד אם תעני לי. שירה הסובלת:(.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה