פזילה בבן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/06/2004 | 22:36 | מאת: אבי

דר נוימן שלום בני בן 3 חו פוזל בצורה בולטת תמיד פנימה ולא כל פעם באותה עין, נבדק אצל אורטופטיקאית שטענה שאין פזילה אקומודטיבית בגיל זה בד"כ והפזילה היא על רקע אי בשלות שרירית. כמו כן נבדקה שבירת רפרקציה אך ללא טיפות הרחבה ולטענתה אין רוחק ראיה גבוה , נשלחנו הביתה עד גיל שנה . האים סביר בעניך ? תודה

17/06/2004 | 22:46 | מאת: אבי

דר. שכחתי לציין פרט חשוב : שאר ילדי (3) סובלים מפזילה אקומודטיבית מגיל 3 וחצי עם רוחק ראיה סביב +4 בכל עיין ומטופלים במשקפיים שישרו כליל את הפזילה.

19/06/2004 | 11:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי- עניתי על השאלה הקודמת לפני שראיתי את התוספת. הנתונים האלו רק מחזקים את התשובה הקודמת. דר. נוימן

19/06/2004 | 11:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום, אני משתדל לא לבקר אנשי מקצוע אחרים במסגרת הפורום, אך לדעתי (אם הבנתם נכון את מה שאמרה האוטופטיסטית),לא סביר כלל. 1-תתכן פזילה אקומודטיבית גם בגיל 3 חדשים. גם תואר בספרות וגם יש לי מקרים כאלו. (מדובר בילדים עם רוחק ראיה גבוה למדי, דבר המתגלה רק בבדיקה עם הטיפות) 2- אין כזה דבר לבצע הערכת פזילה בתינוק (לא חשוב הגיל) בלי בדיקת תשבורת (מידת רוחק הראיה) עם טיפות. אין כל דרך לדעת ללא טיפות אם הילד הוא 2.0+ (תקין לגילו) או 7.0+ (גבוה ויכול לגרום לפזילה אקומודטיבית גם בגיל 3 חדשים). אני מניח שמה שקרה זה שהאורטופטיסטית התרשמה שאין פזילה כלל ולכן בקשה לחכות, אבל גם אז לא הייתי מחכה מעבר לגיל 6 חדשים. זה שהפזילה היא לסירוגין, (פעם ימין ופעם שמאל) זה סימן טוב, סימן שהילד לא מפתח עין עצלה. אולי גם זו סיבה שהיא בקשה להמתין עוד. אם תרצה דבר איתי בטלפון 050-8676643 ואמור לי שם מה שמה, ואני אדבר איתה. דר. נוימן

02/07/2004 | 13:33 | מאת: אבישי

ד"ר נוימן שלום בני בן חודש. מהשבועות הראשונים לחייו הבחנו שיש לו מידי פעם פזילה בעין שמאל. שאלתי היא האם בגיל זה יש צורך לבדוק את הפזילה או שזה מוקדם. ואם כן אז למי לפנות לבדיקה וטיפול? תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה