עדשות מולטיפוקל כתחליף לביפוקל

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/06/2004 | 13:15 | מאת: אבי שטיל

דר' נוימן שלום לבתי אובחנה עין עצלה כאשר הייתה בת 6 והוצמדו לה משקפי ראיה לשם כך. לאחר מעקב ואבחנה של אורטופטיקנית, הוחלט על החלפת העדשות הרגילות ומעבר לעדשות ביפוקל עם תרגילים לסגירת העיניים ומעקב תקופתי. בבדיקה שנערכה התברר כי ראייתה השתפרה וכמו כן האפשרות לראות עצמים רחוקים מבלי לפזול. מכיוון שהיא אמורה להמשיך עוד תקופה די נכבדת של זמן עם העדשות הנ"ל נוצרה לה בעייה של תדמית וזאת עקב הקו הגלוי אשר על העדשה. שאלתי היא ! האם על סמך ניסיונך היית ממליץ על אפשרות למעבר לעדשות מולטיפוקל כתחליף לביפוקל ובמקרה של אי הצלחה לחזור חזרה לעדשות ביפוקל? מבדיקה שעשיתי הסתבר לי שיש מידה לא מבוטלת של הצלחה למעבר זה תודה אבי שטיל

12/06/2004 | 17:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום, וסליחה על האיחור בתשובה, (כנס). במקרים רבים ניתן להגיע עם מולטיפוקלים לאותה תוצא של ביפוקלים, (כלומר-העדר פזילה לרחוק דרך החלק העליון, והעדר פזילה לקרוב דרך החלק התחתון). יש לי מספר ילדים כאלו. הדרך היחידה לדעת אם מתאים הוא להתאים זוג מולטיפוקלים, ולבדוק את הילד לאחר מספר שבועות לקרוב ולרחוק. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה