משקפים לבת 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/06/2004 | 22:29 | מאת: ריקי

בבדיקה של טיפת חלב עלה חשד שבתי בת ה-3 לא רואה טוב בעין אחת והפנו אותי לרופא עיניים שבדק אותה ע"י תמונות וע"י טיפות להרחבת אישונים ומצא שבעין ימין: 2- ובעין שמאל: 2+ והמבנה של העיניים תקין, והמליץ להרכיב לה משקפיים עין ימין: 2- ועין שמאל התלבט לבין 0 או 1+ ולאחר התייעצות עם האופטימטריסטית שלו על: 1+. הרופא גם ציין שאחת לעשר שנים הוא נתקל בהבדלים כאלה בין שתי העיניים. האם הכרחי הרכבת המשקפיים, איך אהיה בטוחה שאכן זה לא טעות והאם הרכבת המשקפיים היא לתמיד או שהמצב יכול להשתפר והמשקפיים הם זמניות. קיבלנו את ענין בעית הראייה בהפתעה גמורה ובהלם גדול , לא הרגשנו על הילדה שמתפקדת כרגיל. אנא הסבר לנו ויעץ לנו מה דעתך בנושא. בתודה מראש

12/06/2004 | 17:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לריקי שלום וסליחה על האיחור בתשובה, (כנס). חסר לי הפרט החשוב ביותר- מה חדות הראיה שלה בכל עין, עם התיקון. (בדרך כלל בגיל 3 ניתן לבדוק חדות ראיה לציורים) לפי חדות הראיה (כלומר אם יש או אין עין עצלה) ניתן למליץ טוב יותר על מתן משקפיים לעומת מעקב צמוד לראיה המתוקנת (שזו האפשרות השניה, ויש נימוקים בעד ונגד כל אחת מהגישות). אנא חזרי עם התשובה, דר. נוימן

12/06/2004 | 23:31 | מאת: ריקי

ד"ר נוימן שלום אין לבתי עין עצלה עדיין כך לדברי הרופא ומבנה העיניים תקין ללא צילינדר (זו כוונתך לחדות ראייה?), אנא המלץ לי לגבי מתן משקפיים ומספרים, לא הבנתי לגבי 2 הגישות השונות לטיפול שבתשובתך. תודה רבה על התייחסותך ריקי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה