דלקת וירנלית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/06/2004 | 10:59 | מאת: אמא של רעות

לביתי בת ה-6 יש אדמומית בעיניים כעשרה ימים. היא קיבלה טיפול ב-FML in Liquifilm, אולם לאחר שבוע ימים תופעת העיניים אדומות לא עברה. בנוסף, התחיל גירוי בעין ובבוקר הילדה קמה עם עיניים מודלקות. הרופא המטפל אמר שייתכן והדלקת תחלוף רק לאחר עשר שנים (!) וכי יש להחליף את הטיפול בטיפות עם מינון גבוה יותר של קורטיזון. האם להמשיך את הטיפול המוצע ע"י הרופא? האם לגשת לרופא מומחה? אנחנו מאד מודאגים גם מהתופעה וגם מהטיפול המוצע. תודה מראש, אמא של רעות.

11/06/2004 | 22:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא של רעות שלום, דלקת ורנלית (אביבית) אכן נמשכת עד גיל ה"עשרה" ואכן מצריכה מדי פעם טיפול בסטרואידים, אבל- לא ברור לי איך נקבעה האבחנה כבר לאחר 10 ימים (מדובר במחלה כרונית) אלא אם כן היו ממצאים מובהקים מאד בעיניים, (עדיין לא ראיתי מצב כזה לאחר 10 ימי דלקת, ואני עוקב אחר חולי ורנליס רבים מאד). בנוסף, הסטרואידים (כגון FML) הם אמנם חלק מהטיפול, אבל בהחלט לא ב"קו הראשון" אלא רק לאחר שתרופות בעלות שיעור סיבוכים נמוך יותר לא מועילות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה