רוחק ראיה לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/06/2004 | 13:29 | מאת: גליה

לבתי בת ה-7 חודשים אובחן חשש לרוחק ראיה בדרגה 7. רציתי לדעת האם רוחק ראיה כזה נחשב לחמור? האם הטיפול הוא ע"י משקפיים? מאיזה גיל? האם המשקפיים אסטטיות (ללא עדשות עבות במיוחד וכו)? האם יש צורך ללבוש משקפיים בכל שעות הערות ולכל החיים?

01/06/2004 | 21:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגליה שלום, רוחק ראיה קל הוא מצב רגיל ותקין בילדים (נאמר עד 2.5+). 7.0+ זה רוחק ראיה גבוה מאד, ויש סכנה ממשית שהילד יפתח עין עצלה דו צדדית (כלומר בעתיד גם עם משקפיים לא יראה ראיה תקינה) וכן עלול בהחלט להשבר לפזילה הנובעת מרוחק ראיה (=פזילה אקומודטיבית) עם פגיעה בחיבור הדו עיני ועין עצלה חד צדדית. אני נוהג ברוחק ראיה מעל 6.0+ לרשום משקפיים ולעקוב מקרוב לוודא שלא מופיע אף אחד מהסיבוכים הנ"ל (אם את מחליטה לא להתחיל טיפול במשקפיים בנתיים, שימי היטב לב שלא מופיעה פזילה, וכן יש לחזור על בדיקת המשקפיים בעוד 3-4 חדשים, אם אין ירידה משמעותית,לא הייתי מהסס יותר. אני כאמור ממליץ לך לשים לה משקפיים כבר) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה