מכה בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/05/2004 | 10:12 | מאת: ravit

בתי בת שנה נפלה אתמול בערב וקיבלה שריטה עמוקה באמצע העפעף. ירדו כמה טיפות של דם , אחרי חצי שעה מרחתי לה משחת עיניים, גליצירין, והיא הלכה לישון. הבוקר היא התעוררה עם עין נפוחה מאוד, חצי עין עצומה, כאילו יש לה שעורה, והעפעף בצבע ירוק אדום כחול. בעלי לקח אותה הבוקר לרופא ילדים והיא קיבלה אנטיבוטיקה ומשחה למריחה, הרופא אמר שאם לא יהיה שיפור לבוא שוב מחר. שאלתי היא: 1. האם הטיפול מספק? 2. אם היינו שמים לה קרח דקות ספורות אחרי שקיבלה את המכה אז העין לא היתה מתנפחת ככה? תודה אמא מודאגת.

30/05/2004 | 10:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרוית שלום, מצטער על האיחור בתשובה, (לא היתה לי בסוף השבוע גישה לרשת). אני מניח שהשאלה כבר לא רלוונטית. אנא התקשרי אלי ל050-8676644 אם יש צורך. קרח גורם לכווץ כלי דם ומקטין את הנפיחות הנובעת מדמום תת עורי, אך נראה לי שבמקרה שלכם יש גם מרכיב זיהומי, ואם הנפיחות והאודם החמירו, אני מניח שהילדה אושפזה לטיפול אנטיביוטי סיסטמי? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה