VRT

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/05/2004 | 23:52 | מאת: אלקס

שלום דוקטור, אני בן 19 ויש לי בעיה שעין שמאל לא זזה כלפי חוץ ועין ימין קוטנת כשאני מסתכל ימינה, הבנתי שקוראים לזה דוין סנדרום טייפ 1 , דפדפתי באתר יאהוו בפורום של דוין סנדרום והיו שם הרבה אנשים שכתבו שהם עברו ניתוח VRT לשיפור התנועה החוצה, ותמיד עלה השם DR/ ROSNBUM שעשה ת הניתוחים האלה. יש לציין שבמבט ישר אין לי פזילה ויש לציין גם שבגיל הגן עברתי ניתוח פזילה. האם במצבי אני כן יכול לעבור את ה VRT ? ומי עושה את הניתוח הזה? והאם התנועה החוצה משתפרת קרוב ל 100%אחרי הניתוח?. תודה

22/05/2004 | 00:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלקס שלום, Vertica Rectus Transposition הוא ניתוח בו מעבירים את השריר הישר העליון ואת השריר הישר התחתון אל השריר הצדדי, כדי לקבל תנועה החוצה החסרה במצבך. (אני השתלמתי במשך שנתיים אצל דר. רוזנבאום בUCLA ומבצע את הניתוחים האלו כאשר יש להערכתי הצדקה) לדעתי, אם אין לך פזילה במבט ישר, לא כדאי לך לעבור את הניתוח הזה שהוא ניתוח גדול יחסית, מזיזים שני שרירים שהם בריאים בעיקרון, וניתן לגרום לעיתים לפזילה הוריזונטלית או ורטיקלית חדשה במבט ישר, שלא היתה קודם. דר. נוימן

28/05/2004 | 12:58 | מאת: אלקס

אבל בו נצא מנקודת הנחה קצת יותר אופטימית, שבו אני אעבור את הVRT והוא יצליח( הרי זו גם אופציה),ואז אני אהיה המרוויח הגדול אז העין תזוז גם שמאלה ויהיו לי עיניים רגילות כמו כולם!!!! וכל העולםישתנה וחיי יהיו יותר קלים( כי אני כל הזמן נאלץ לסובב כל הראש כשאני מסתכל שמאלה) , והאם משתמע מדבריך שאין מספיק רופאים טובים ומומחים בארץ לVRT? והאם היית מציע אפילו לטוס לארצות הברית ולבצע את הניתוח אצל דוקטור רוסנבאום?? וכמה זה עולה ניתוח VRT אצל דוקטור רוסנבאום??. ויש לי עוד שאלה בוא נגיד שאני עברתי את הניתוח הזה והתנועה שמאלה כן תוקנה ושופרה אבל מנגד נהייתה פזילה הוריזונטלית במבט ישר,האם יהיה אפשר לעבור ניתוח שני שיטפל בפזילה ההוריזונטלית שנוצרה?? . סליחה על כך שאני שואל הרבה שאלות אבל אני מקווה שתעני לי עליהם. ותודה מראש דוקטור נוימן :)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה