הרכבת משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/05/2004 | 01:07 | מאת: נטלי

לדוקטור שלום . בתי בת 12 לפני שלוש שנים הבנו כי קיימת אצלה בעיית ראיה לקחנו אותה לרופא עיניים ממוחה וזה אמר כי לא צריך משקפיים לאחר שנה לקחנו אותה לרופא מומחה אחר וזה הפנה אותנו לאופטמטריסט להלן ההבחנה : חדות ראיה 6/10 cc same מקרוב ראיה תקין 6/9 titmus מיקוד תקין מקטע קידמי ופונדוס תקין לדברי האופטומוטריסט המטפל הוא אינו מצליח לשפר את חדות הראיה שלה בעזרת משקפיים . 6/10 r 6/10 l כמו כן ממה שהבנתי ממנו לבתי יש בעיית ראיה יש צורך בצילינדר באחת מהעיניים וצריך לבצע הרחבת אישונים ובדיקה כללית מקיפה של העיניים . בתי סובלת בביהס מקשיי ראיה והדבר מקשה עליה לקרוא מהלוח וגורם לה חוסר ריכוז שאלה ? האם ניתן לטפל בתופעה זו ואיזה בדיקות בתי צריכה לבצע בכבוד רב האב המודאג לתשובתך הודה

01/05/2004 | 19:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הייתי מתחיל בבדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת תשבורת (="מספר" משקפיים) על ידי רופא עיניים ילדים, לודא שלא מדובר בבעיית משקפיים, וממשיך משם. קרוב מאד לודאי שאין קשר בין לקוי הראיה הקל (6/10) והקשיים בלימודים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה