ריצוד עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/04/2004 | 23:51 | מאת: סחי

לבני בן ה-3 חודשים היה ריצוד בעיניים ,זה קרה כל פעם שהשכבתי אותו על הגב. המקרה קרה 4-5 פעמים בערב אחד,ומאז המקרה לא חזר.מה יכולה ליהיות הסיבה לכך והאם יש מקום לדאגה?(הרופא אמר שאם זה קרה ,ולא חזר אז לא לעשות כלום)עבר מאז כחודש. תודה רבה!

20/04/2004 | 20:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסחי שלום, לא ברור, האם ממש ריצוד אמיתי? כמה זמן נמשך? האם חלף מיד כאשר הושבת אותו? הייתי אומר שאם התופעה תחזור, יש מקום לבירור נאורולוגי על ידי נאורולוג ילדים, שיחליט על סמך התלונה וממצאי הבדיקה הנאורולוגית אם יש מקום להדמיה. שווה אולי להקדים את בדיקת העיניים השגרתית המיועדת לגיל שנה, בעיקר כדי לוודא שעצבי הראיה תקינים. האם עוקב היטב? דר. נוימן

22/04/2004 | 00:25 | מאת: סחי

לדר נוימן שלום העיניים זזו מצד לצד במהירות למספר שניות ואז הריצוד חלף. אם הרמתי את התינוק משכיבה אז הריצוד הפסיק מיד.התינוק עוקב היטב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה