מיצמוצים ועוויתות בעיניים - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/03/2004 | 22:46 | מאת: ליאת

לפני כשבוע לערך החל בני בן הארבע למצמץ בעיניים מידי יום המצמוצים החריפו וביומים האחרונים הוא לא מפסיק למצמץ ולעוות את עניו ,הוא מרים את עניו ומסתכל תוך מצמוץ למעלה ולצדדים - מידי פעם הוא גם נותן מכות קלות לעניו, בהתחלה ככשאלנו אותו עם משהוא מפריע לו בעיינים מגרד וכו' הוא טוען שלא אך הוא לרגע לא מפסיק למצמץ- זה מאד מדאיג אותנו אנא הסבירו לנו ממה זה נובע והאם ניתן לטפל בכך

06/03/2004 | 14:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, קרוב לודאי שמדובר בבעיה לא חשובה שתפתור את עצמה ללא טיפול. אנא כנסי ל"חיפוש" בתפריט הכחול למעלה עם הערך "מצמוץ" "ממצמץ" וכדומה, וקראי את התכתובת שהיתה לנו במקרים רבים דומים. זה בדרך כלל סוג של "טיק" שלא קשור ישירות לעיניים וחולף תוך מספר שבועות. כל זה כמובן בהנחה שבוצעה בדיקת עיניים מלאה ונמצאה תקינה. (כבר הזדמן לי להוציא ריס שנשר ונתקע בפתח צינור הדמעות כשהוא מגרה את הלחמית ללא הפסק, אבל זה בהחלט היוצא מן הכלל).

22/01/2006 | 11:34 | מאת: ריקי

בתי בת השלוש החלה לפני כשלושה ימים למצמץ בעיניה, המצמוץ לא קבוע , שמתי לב שכאשר היא מנסה להתרכז בדבר כלשהו היא ממצמצת. האם זה מצריך בדיקה מיידית של רופא עיניים? הנושא חדש לי אשמח לקבל מכם מידע ועזרה איך עלי לעזור לה?. בתודה מראש

29/07/2007 | 10:07 | מאת: הילה

בתי בת שנה וחודשיים ובימים האחרונים שמנו לב כי היא ממצמצת בייחוד בעין ימין. תחושתנו היא כי המצמוץ מופיע כאשר היא מתרכזת לדוגמא במסך הטלביזיה. במקרה השבוע יש לנו בדיקת עיניים בטיפת חלב ורצינו גם לדעת אם הבדיקה הזו בכלל יכולה לעלות על בעיות שמהן אולי נובע המצמוץ תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה