תופעות לואי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/03/2004 | 17:26 | מאת: יעל

שלום דר' יש לי בעיה: אני צריכה יעוץ דחוף, ואני לא מצליחה לאתר את הרופא שביקרתי אצלו - הוא יהיה במרפאה רק עוד יומיים, וכמו כן בפורום רפואת העיניים הרגיל הרופא לא מחזיר תשובה. אם תוכל לענות לי אני אודה לך מאוד: קיבלתי מכה בעין והרופא אמר שלא נפגע שום דבר אבל שיש לי דלקת. הוא נתן לי 2 סוגי טיפות: מקסידקס ובלפאמיד. אני מרגישה שהראייה שלי הרבה יותר מטושטשת לאחר לקיחת המקסידקס. אני נאלצת להרכיב את המשקפיים שיש לי (מספר מינוס חצי) למרות שעד עכשיו שמתי אותם רק בנהיגה וכשראיתי טלוויזיה. יכול להיות שזאת תופעת לוואי לא רצויה ולא טובה כפי שרשום על התרופה, או שמא זה נובע מהידרדרות בראייה שלא שמתי לב אליה? או אולי אלו טיפות סמיכות ולכן זה נגרם? בכל מקרה, יש עדיפות איזו מהן לקחת קודם? אני צריכה לשים טיפה מכל אחת 4 פעמים ביום. תודה מראש, וסליחה.

02/03/2004 | 09:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, על רוב השאלות לא ניתן לענות בלי שבודקים לך את הראיה עם ובלי משקפיים ואת העין לראות סימני חבלה. (לא ברור לי מה הקשר בין החבלה בעין ובין הדלקת.) אם באמת יש ירידה בראיה לאחר חבלה בעין זה מחייב בדיקת רשתית חוזרת וכדומה. מבחינת סדר מתן טיפות, זה לר חשוב כל זמן שאת מקפידה שיהיה רווח של כ-5 דקות בין טיפה לטיפה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה