תעלת דמעות סתומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/02/2004 | 21:19 | מאת: שרון

שלום אני אמא לבן שמונה חודשים, שסובל מתעלת דמעות סתומה. דבר לא עוזר, להקלת המצב ואנחנו חוששים שהדבר יסתיים בניתוח. רציתי לדעת, מה הסיכויים שתעלת הדמעות, תיפתח מעצמה? מה אפשר לעשות, עם כל ההפרשות המוגלתיות, שחוזרות על עצמן, כל פעם מחדש, אחרי טיפול של טיפות עיניים? האם מצב של דלקת מתמשכת בעין יכולה להזיק לעין? או לחילופין, מצב של שימוש ממושך בטיפות עיניים? מהי שיטת "הלחיצה"? ומי עושה זאת? סליחה על מבול השאלות, אני מודאגת מאד וגם שמתי לב שככל שחם יותר, העין יותר מפרישה מוגלה - האם זה נכון? תודה מראש. אשמח לקבל התייחסות לכל השאלות - בבקשה. שרון

29/02/2004 | 22:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, אנא כנסי ל"חיפוש" (בסוף התפריט הכחול למעלה) עם הערך "חסימה" או "דמעות" ואם ישארו שאלות לאחר מכן אנא חזרי. אני מצליח לפתוח בערך שליש עד חצי מהמקרים על ידי לחיצה נכונה על השק בצורה שדוחפת את ההפרשות למטה ופורצת את סימה. השאר נזקקים לפתיחה כירורגית בגיל שנה בערך דר. נוימן

01/03/2004 | 11:59 | מאת: שרון

רציתי לדעת... אנחנו גרים בצפון (קריות), האם אתה הרופא היחידי שמטפל בצורה זאת? אם כן, איך אפשר לקבוע תור אצלך? תודה מראש - שרון

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה