פזילה ורוחק ראיה בגיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/02/2004 | 10:19 | מאת: ליאור

שלום ד"ר, השבוע נפגשנו עם רופאת עיניים לילדים בנוגע לביתנו בת הארבעה חודשים. היא קבעה שלבתנו יש רוחק ראיה מס' 5.5 בכל עין. כמו כן יש לה פזילה כיוון שהיא מתאמצת לראות יותר טוב (לדברי הרופאה). הרופאה ממליצה שבעוד שלושה חודשים (משמע בגיל 7 חודשים) נרכיב לה משקפיים זאת לאחר שבנתיים נסגור לה עין במשך שעה כל יום. במקביל נעקובאחרי הפזילה לראות אם יש שיפור ואם לא תעבור עד גיל שנה וחצי נבצע ניתוח. רציתי לדעת מנסיונך כמה דברים: 1 האם בדיקת הראיה בגיל 4 חודשים היא אמינה ועד כמה? 2 האם אתה ממליץ לי לקבל חוות דעת נוספת? 3 האם ייתכן ונראה שיפור משמעותי בפזילה עד כדי הימנעות מניתוח? 4 האם ייתכן כי רוחק הראיה הוא דבר חולף הוא שמא תמידי? תודה ההורים של מואה.

28/02/2004 | 17:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להורים של מואה שלום, 1- כן. 2-אף פעם לא מזיק. (בעיקר במקרה כזה כאשר האבחנה מכתיבה את הטיפול לשנים הקרובות, יישור הפזילה, ואת הסיכוי להמנע מלקוי ראיה קבוע מסוג של עין עצלה). 3- בהחלט כן. אם מדובר בפזילה אקומודטיבית (כזו הנובעת מרוחק הראיה וחולפת בזמן הרכבת המשקפיים כאשר הילד לא צריך "לתת לבד את הפלוסים"), לא רק שאין צורך בניתוח, אלא שאסור לנתח. 4- רוחק הראיה חולף בחלק מהמקרים. לדעתי- אין שום סיבה לחכות 3 חדשים אם אכן הילד פוזל היום. או שהוא מתיישר עם המשקפיים (פזילה אקומודטיבית) ואז הוא צריך את המשקפיים כבר, או שהפזילה לא קשורה לרוחק הראיה ומשקפיים לא מועילים (פזילה לא אקומודטיבית), ואז (אם אכן פוזל) יש מקום לניתוח. בהמתנה תוך כדי פזילה וסגירות לסרוגין, אמנם לא תתפתח עין עצלה (בזכות הסגירות) אך גם אין לילד אפשרות לפתח חיבור דו עיני (לא משתמש בשתי העיניים יחד), שזה המפתח להצלחת ניתוח הפזילה וכן למניעת הופעת פזילה חוזרת במהלך השנים דר. נוימן

29/02/2004 | 14:14 | מאת: ליאור

שלום ד"ר נוימן, קודם כל תודה על תשובתך שנית האם יש באפשרותך להמליץ לנו על רופא מסוים על מנת שנוכל לקבל חוות דעת נוספת? תודה שוב, ההורים של מואה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה