מיצמוצי עיניים תכופים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/02/2004 | 19:35 | מאת: אורי

ד"ר נכבד: בנינו בן 4.5 שנים.לפני כחודש החל למצמץ בשתי עיניו בו זמנית לעיתים מאוד תכופות. בשעות היום כ- 20 מצמוצים בדקה ובערב כ- 40 מיצמוצים בדקה. ( ביצעתי ספירה בשעות שונות של היום). אין בעיניים הפרשה כל שהיא , וכן הוא לא משפשף אותן כלל. הילד לא מתלונן על צריבה .קבענו תר לבדיקת רופא בסוך החודש הזה. מה יכולה להיות הסיבה? בתודה מראש אב מודאג.

15/02/2004 | 11:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורי שלום, קרוב ךודאי שאין לך כל סיבה לדאגה. מדובר בתופעה שכיחה ביותר, אין בדרך כלל גורם אטיולוגי ברור, והתופעה תמיד חולפת מאליה כעבור מס שבועות או חדשים מעטים. (כל זה כמובן בהנחה שבדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת בהרחבת אישונים תקינה לחלוטין). אנא כנס ל"חיפוש" (למעלה, בסוף התפריט הכחול) עם הערך "מצמוץ" וראה מה דברנו בעבר בנושא זה. אם עדיין תהייה לך שאלה ספציפית כתוב שוב. דר. נוימן

02/03/2004 | 10:57 | מאת: יעל

גם בננו בן ה-5.5 החל למצמץ לפני כשנה. בעקבות בדיקה של רופאת ילדים ייעצו לנו להתעלם מן התופעה ולא להעיר לילד כלום. המדובר ככל הנראה בביטוי ללחץ נקודתי. אני חייבת לספר שלצערי התופעה חזרה לאחר כשנה בעקבות ארוע ספציפי. מכל מקום, התופעה חלפה בעבר לאחר מס' שבועות. כיוון שבימים אלה התופעה חזרה (בערך 4 ימים כבר) אשמח מאד אם תוכל למסור לי מידע נוסף אם הצלחת להשיג. עוד חשוב לי לומר כי בכל האתרים נכתב כי זו תופעה ששכיחה אצל ילדים בעלי קושי בריכוז, דבר שאין ספק שלא קיים אצל הבן שלי (לא רק לדעתי הלא אובייקטיבית אלא אף לדברי הגננות). אני שוב חוזרת על הבקשה, שאם אתה יודע משהו נוסף תעביר לי במייל, וגם אנא ספר לי על התופעה אצל הבן שלך. תודה, יעל

02/03/2004 | 21:49 | מאת: אורי

ליעל שלום! ערכנו בדיקת עיניים אצל ד"ר מורד יאיר - מנהל מרפאת העיניים לילדים בבי"ח אסף הרופא. הבדיקה כללה הרחבת אישונים .תוצאות הבדיקה הראו שראיתו של בנינו טובה מאוד. הרופא ציין שתופעת המיצמוצים מוכרת , ובערך כל יום הוא נתקל בילד ממצמץ בקבוצת הגיל הזאת. ילדינו הפסיק למצמץ ב-10 ימים האחרונים, כאשר הפסקנו להעיר לו על זה . כנראה שהיה בלחץ מדרישות התנהגויות רבות שדרשנו.פשוט הורדנו ממנו קצת את המשטר. בגן הגננת מדווחת על שיטוף פעולה לאורך כל היום וללא בעיות קשב או ריכוז. אנו יודעים שבנינו רגיש מאוד להערות או כעסים ואולי זו היתה תשובתו אלינו שלא בדרך מילולית. אשמח אם תודיעי לי בדבר מידע חדש. תודה אורי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה