תינוקת דומעת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/01/2004 | 16:23 | מאת: אילן

בתי בת השנתיים דומעת באופן קבוע לאחר כמה דקות מול מסך הטלויזיה (21 אינטש, במרחק 3 מ'). מבקש לדעת עד כמה תופעה זו חריגה ואיזה בדיקה נדרשת, אם בכלל. תודה.

01/02/2004 | 12:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אם אין לה דמעת קבועה במצבים אחרים, קרוב לודאי שלא מדובר בחסימה בדרכי הדמעות, אלא בסיבה אחרת, פחות חשובה, כגון חוסר מצמוץ מספיק בזמן הצפיה בטלוויזיה וכדומה. כל זה כמובן בהנחה שהילדה עברה בדיקה מלאה בגיל שנה כולל בדיקה למשקפיים, (כפי שצריך לעבור כל ילד כדי לאתר בזמן את אלו העלולים לפתח עין עצלה), והכל נמצא תקין. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה