האם סמארטפונים מזיקים לעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/06/2020 | 11:18 | מאת: דודי

באופן ספציפי לילדים הבת שלנו בת 4 דבוקה אליו. אני משקפופר אשתי ראיית נץ. אני שואל כי חברים שלנו שניהם בלי משקפיים והילדים משקפופרים, לטענת האב בגלל מסכים.

רבים תוהים אם המסכים גורמים להיווצרות קוצר ראיה או שמדובר בעצם השהיה הממושכת בבית שגורמת לזה? אנחנו יודעים היום ממחקרים שילדים שמשחקים בחוץ מפתחים פחות קוצר ראיה מילדים שנמצאים שעות רבות בבית. חשוב לי לציין דבר נוסף - מעבר לסיכון שילד יפתח קוצר ראיה - יש סיכונים משמעותיים בהרבה לצפיה ממושכת במסכים: איגוד רופאי הילדים ממליץ על שעת צפיה יומית אחת במסך לכל היותר בגילאי הגן (והימנעות מוחלטת עד גיל שנתיים) בשל משמעויות התפתחותיות, בעיות קשב וריכוז ונטיה להתמכרות. המסקנה: פחות מסכים, יותר מגלשות ונדנדות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה