בעיית ראייה בגיל 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/12/2003 | 20:52 | מאת: אני

שלום נכדתי ביצעה בדיקת עיניים שגרתית בגיל 3 התגלה קוצר ראייה והיא זקוקה למשקפים מס' 4. שאלתי היא באיזה גיל אפשר לנתח את העניים והאם יש סיכוי כלשהו שהבעיה תיפתר עם הזמן ללא ניתוח. תודה

27/12/2003 | 12:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאני שלום, אפשר לנתח בכל גיל (מהבחינה הטכנית), אך אין טעם הצדקה או צורך לנתח לפני שהמספר מתייצב, בדרך כלל סוף גיל ההתבגרות. לא סביר שקוצר הראיה יחלוף מעצמו בגיל זה. האם היא רואה 6/6 (=ראיה תקינה) עם המשקפיים, או שנוסף גם מרכיב של עין עצלה (=ראיה לא תקינה גם עם משקפיים מתאימים), בגלל האבחנה המאוחרת? כל ילד צריך להבדק, כולל בדיקה למשקפיים על ידי הרחבת אישונים, בסביבות גיל שנה, כדי לזהות בזמן את אלו עם הפרעות תשבורת כמו הנכדה שלך (4% מהאוכלוסיה, כלומר אחד מכל 25 ילדים!) דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה