פלוס 4 לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/02/2018 | 10:54 | מאת: מיכל

שלום ד״ר נכבד, ביתי התינוקת בת 9 חודשים, בריאה ומתפתחת באופן תקין. בגיל 7 חודשים בבדיקות הסקר של רופא העיניים בטיפת חלב אמרו לנו ללכת לרופא עיניים לבדיקה מקיפה עם הרחבת אישונים לקראת גיל שנה (שהבנתי שמומלצת לכולם בכל מקרה). הרופא בטיפת החלב לא אמר שמזהה פזילה או עין עצלה או כל דבר בעייתי ספציפי אבל אמר שנראה שהיא קצת מתאמצת ולכן צריך בדיקה עם הרחבת אישונים. כעת בגיל 9 חודשים היינו אצל רופאת עיניים מומחית לילדים, ביצעה בדיקה ואז הרחיבה אישונים וביצעה בדיקה לאחר 40 דקות. אמרה שלתינוקת אין קוצר ראייה או פזילה או עין עצלה או צילינדר או דבר מסוג זה והסיבה שלא עברה בהצלחה את בדיקת הסקר היא כי יש לה פלוסים בעיניים. הסבירה שיש לה כרגע פלוס 4 בשתי העיניים. אמרה שאם היה לה פלוס 5 הייתה ממליצה על משקפיים אבל מכיוון שארבע זה גבולי והתינוקת עוד בת שנה ולי או לבעלי או למישהו במשפחה יש בעיה מסוג זה אז יש סיכוי גדול שזה יסתדר לבד. ביקשה שנגיע לבדיקה חוזרת עם הרחבת אישונים בעוד 4 חודשים כשהילדה תהיה בת שנה וחודש ואז נראה אם ישאר אותו דבר, ירד או יעלה תוך שהיא מציינת שאם יעלה לפלוס 5 אז תמליץ על משקפיים ואם ירד אז פשוט נמשיך במעקב. כמו כן שאלנו אם יש משהו שניתן לעשות בינתיים כדי לסייע לילדה ונאמר שלא. אשמח מאוד לשמוע את דעתך המלומדת על הנושא, האם כך נכון לעשות? האם מספר פלוס 4 בגיל 9 חודשים זה חמור? יש סיכוי אמיתי שיסתדר לבד ללא צורך במשקפיים עוד מספר חודשים? האם הילדה באמת לא רואה טוב כרגע? כי לא נראה שלא רואה טוב. המון תודה מראש על העזרה.

12/02/2018 | 19:21 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב פלוס 4 הינו הגבול העליון של הנורמה ובהחלט יתכן ןהמספר ירד בעוד מספר חודשים התינוקת רואה טוב ואינה מתאמצת בשל הפלוס שיש לה בשלב זה כל מה שניתן לעשות זה להמתין בתקוה שהמספרים ירדו בברכה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה