ניתוח פזילה.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/01/2018 | 19:14 | מאת: דוד

שלום, לבני בן ה16 יש פזילה שנקראת alt int exotropia מנתח אחת רוצה לנתח את שתי העיניים והשני עין אחת שני שרירים. מדוע יש שוני? במה כיצד את בוחרת לנתח מקרים כאלה? אם שניהם יעילים באותה המידה אז למה כל מנתח בוחר שיטה שלו? משום מה אני חושב שכדאי לנתח עין אחת כי אז יהיו פחות סיבוכים עם התפר התאמה

17/01/2018 | 07:54 | מאת: רונית פרילינג (פרילינג מוזס רינטה)

שלום רב הבחירה באם לעשות עין אחת או 2 עינים תלויה בגודל זוית פזילה לרחוק וקרוב וכן בגודל הפזילה לצדדים באם קיימת עין עצלה ועוד וכפי שציינת זה אכן נתון לשיקול דעת המנתח על פי בדיקות שנעשו והממצאים שהתקבלו. 2 הבחירות נכונות ולגופו של מקרה מחליטים באם לנתח עין אחת או שתיים בהצלחה ד"ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה