תגובה שונה לפלאש בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/12/2017 | 10:07 | מאת: דורי

שלום דר. לילד שלי בן 9 יש תגובה שונה של האישון לפלאש בעין ימנית. לא תמיד אבל בחלק מהתמונות האישום מחזיר צבע צהוב לפעמים בשיחוב עם אדום. התגובה האדומה קוראת מעט בכלל בשתי העיניים . אתמול בערב צילמית בחושך והעיניים הגיבו אדם רק לא במבט ישר. שתי העיניים הגיבו זהה. האם בגלל שאין קביעות במצב התגובה אז הכל בסדר? מדאיג אותי מאוד שכשיש תגובה שונה זה קורה דווקא בעין ימין. בתמונה שצירפתי נראה איך העין מגיבה לפעמים. תודה מראש

09/12/2017 | 20:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ההחזר הלבן מהאישון, בין אם בגלל פתולוגיה תוך עינית, ובין אם החזר תקין שנובע מהעצב, תלוי בזוית הצילום. יש לקחת את הילד לבדיקת רופא עיניים לילדים לבדיקה מלאה כולל קרקעיות העיניים בהרחבת אישונים ובדיקת התשבורת ("המספר" של העיניים) דר. נוימן

09/12/2017 | 21:17 | מאת: דורי

תודה רבה על התגובה דר' נוימן. שאלה הפוכה. אבל אם יש פטלוגה - ניתן לראות אותה בכל זוית צילום או בכל מצב? כלומר אם יש לי תמונות תקינות - האם זה אומר שאין פטולוגיה? כמובן שנלך לרופא,מחר על הובקר אחפש תור דחוף אני לא מוצאת לעצמי מקום בכל הסופש הזה ומנסה להבין משהו במקום להמציא לעצמי עוד ועוד...

18/12/2017 | 10:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא בכל זוית. פנה לבדיקה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה