מיצמוץ עיניים ואלרגיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/12/2017 | 00:03 | מאת: סבא

שלום רב, לפני כ 10 ימים הופיע אצל נכדי בן ה5 מצמוץ מהיר ותכוף שנמשך לסירוגין במשך היום. יומיים לאחר מכן שמנו לב כי הייתה נפיחות ואדמומיות בעפעפיים (בעיקר בעפעף הימני) ללא גרד צריבה או דמעת, ללא אדמומיות בלחמית ואו ממצא אחר כלשהו. אציין כי בזמן הופעת התופעה נכדי קיבל במשך ה 10 ימים שקדמו לה, סירופ פריפל 3 בגלל רמת פריטין של 13 בבדיקות הדם. בגלל המצמוץ בתי הפסיקה את הטיפול בפריפל ופנתה לרופאת עיניים. רופאת העיניים אבחנה בבדיקה כי מדובר בדלקת אלרגית. מעבר לכך הכל נמצא תקין. הטיפול שהרופאה נתנה הוא טיפות עיניים אופטילסט פעמיים ביום למשך חודש ימים. מזה כשבוע הוא מקבל את הטיפול הנ"ל וכשלאחר היומיים הראשונים של הטיפול הנפיחות והאדמומיות בעפעפיים חלפו לחלוטין. יחד עם זאת תופעת המצמוץ עדיין קימת אם כי מתונה יותר. אדה לך על תשובתך לשאלותיי הבאות: 1. האם יש טעם להמשיך במתן הטיפות עד חודש ימים. מתן הטיפות גורם לו סבל. 2. האם תופעת המצמוץ קשורה לאלרגיה? ואם כן, מדוע עדיין לא חלפה? 3. האם יתכן כי האלרגיה נובעת מקבלת הסירופ 3 שניתן לטיפול במחסור בברז? 4. האם יתכן שזו מחלת אביבית? כמו כן אבקש את התייחסותך לאמצעים שיש לדעתך לנקוט בהמשך אציין כי מודבר בילד רגוע מאד ללא הפרעות קשב או התנהגות כלשהן. בתודה ובברכה סבא

09/12/2017 | 20:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום בכללי: (הרי לא בדקתי את הילד ואיני יודע מה יש לו). קרוב לוודאי שהמצמוץ נובע מ"טיק"(מאד שכיח, לא קשור להפרעות קשב) חסר חשיבות ויעבור לבד במשך הזמן, לעיתים שבועות רבים. האבחנה של דלקת אלרגית בגיל זה, לאחר ארוע אחד של גרוי קל נראית לי קצת מוקדמת (אבל כאמור, לא בדקתי את הילד ולאבחנות אינטרנטיות אין ערך מעשי), למתן טיפול קבוע. לא מכיר מצמוץ כתופעת לוואי של סירופ פריפל מציע שתמצאו רופא עיניים לךילדים שאתם סומכים עליו, ותניחו לו לנהל את המקרה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה