בעיות ספזם אקומודטיבי ואקזופוריה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/11/2017 | 17:46 | מאת: חסוי

שלום רב, לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח לייזר מסוג LASEK, לאחר הניתוח נוצר לי מספר של 0.50-1.00 לקרוב בשתי העיניים. מאז סובל מבעיות מיקוד קשות, לאחר בדיקות נאמר לי שאני סובל מ: 1- ספאזם אקומודטיבי - נעצר רק ע"י טיפות אטרופין שגורמות לראייה לא טובה מקרוב+ הילות חמורות. 2- אקזופוריה - איננה נפתרת באמצעות תרגילי אורטופטיקה. 3- במיפוי קרניות התוצאה הייתה שאני סובל מאסטיגמציה לא סדירה. האם כל התופעות ההלו הם בעקבות הניתוח? והאם נותר מה לעשות? אני לא מצליח לתפקד עם הראייה הנוכחית. תודה מראש.

27/11/2017 | 08:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בנושא האסטיגמטיזם הלא רגולרי צריך להתייעץ עם איש קרנית, (עדיף כזה שמנוסה בניתוחי לייזר). בעיות המיקוד יכולות להיות קשורות לשינוי בתשבורת, והטיפול יכול להיות במשקפיים, תרגילים, ניתוח פזילה או צרוף שלהם, ולעיתים טיפות אטרופין לתקופה מוגבלת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה