פזילה פתאומית גיל 4וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/11/2017 | 22:02 | מאת: נופר

שלום רב . ביתי בת 4 וחצי לפני כחצי שנה התחילה עין אחת לפזול בעין אחת בבירטר שנעשה אובחנה פזילה קלה ובבדיקות שכללו אופטימטריסט הראיה תקינה 6 על 6 ,בבדיקה שנערכה ממצא שddk מעט לקוי בצד אחד . לאיר שהילדה המשיכה להתלונן על כאבי ראש והרבתה ליםול ללא סיבה הופננו לmri שתוצאותיו היו עצבי הראיה מעט מפותלים אך לא מעובים. המשך בירור עשינו גם וידאו eeg ששלל אפילפסיה . עכשיו אנחנו מחכים לתור לרופא ניורואופטמולוג מכייון שהפזילה החמירה לשתי העניים והיא פוזלת כמעט כל היום מה שהיה כ3 עד 5 אירועים ביום הפך לכל היום. אציין כי הגננת מלאה דוח ובו שיד אחת שלה אינה מתפקדת כמו שצרעך והיא רופפת . אשמח לדעת אם יש קשר. ולדעת מה זה אומר תוצאות mri יש פתרון זה פגיעה במה ומה ההשלכות תודה מראש האמא המודאגת

16/11/2017 | 16:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ה-MRI, לפי מה שאת כותבת, הוא ללא ממצא פתולוגי. לגבי השאלות הקשורות לפזילה, רק מי שבודק את הילד מוצא את כל הנתונים הקשורים לפזילה יכול לענות לך. (אני אפילו לא יודע אם פוזלת פנימה או החוצה) פזילה לכשעצמה לא פוגעת בתפקוד בגן, בדרך כלל. (יש לי מספר רב של ילדים פוזלים בגיל הגן, ואין להם בעיות מסוג זה) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה