מי אמור לסייע לי בהתאמת pd

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/10/2017 | 19:16 | מאת: שי

שלום, קראתי שלאנשים עם פזילה החוצה סמויה יש לכוון את הpd של המשקפיים לקרוב near pd. השאלה היא האם האופטימטריסט בקיא בסוגיה הזאת או שאני צריך ללכת לרופא מומחה בפזילה והוא צריך לומר לי מה לומר לאופטי'

02/10/2017 | 22:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

האופטומטריסט אמור להיות מיומן בזה. (זה לא בהכרח נחוץ, תלוי במספר ובמידת ההפרעה). הקטנת הPD כפי שתארת נותנת קצת (שוב, תלוי מה המספר) אפקט פריזמטי של בסיס פנימה במבט לרחוק, לא ממש חשוב, ויכול במקרים מסויימים להחמיר את הפזילה . (פריזמה בסיס פנימה היא ההפך מתרגול בפזילה החוצה, מוציאה את התמונה מעט החוצה ו"חוסכת" מאמץ קונוורגנציה (הכנסת העיניים פנימה)) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה