ליקוי ראיה קל אצל בת 9

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/08/2017 | 09:37 | מאת: ברק

דר שלום בבדיקת עיניים לבתי בת ה 9 נמצא מינוס 0.5 עם צילנדר קל בשתי העניים.הרופא טוען כי מגובר בליקוי קל גבולי ביותר ולכן לא סבור שהיא זקוקה למשקפים.האם אכן במספרים כאלה אין צורך בהתערבות והאם בהכרך המספר יעלה בבדיקת המעקב הבאה ?

06/09/2017 | 17:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לברק שלום 1-אין הכרח להתערב, תלוי בחדות הראיה בכל עין ובתפקוד. מי שבדק אותה ידע לענות יותר במדוייק. 2-לא בהכרח, אבל סביר מאד שכן. קוצר ראיה בדרך כלל מתקדם בגיל זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה