טיפות להרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/08/2017 | 07:59 | מאת: מרב

ביתי בת השבע נבדקה על ידי רופא עיניים באמצעות טיפות להרחבת אישונים. הרופא אמר שהשפעתן חזקה יותר מטיפות להרחבה למבוגרים אך ציין כי השפעתן תחלוף בתוך כ 12 שעות. חלפו 48 שעות והאישונים טרם חזרו לעצמם! אמנם מעט פחות מורחבים משהיו אך לא כרגיל ואינם מצטמצמים / מתרחבים בשינויי אור/חושך. אני מודאגת. אין לי מושג באיזה טיפות השתמש הרופא והוא יהיה במרפאה רק בעוד 6 ימים. האם יש סיבה לדאגה?

27/08/2017 | 22:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

תלוי מה החומר שהשתמש בו הרופא ציקלופנטולט (החומר שבו בדרך כלל משתמשים בילדים) יכול לעיתים להשפיע עד 3 ימים (נדיר). אטרופין (במקרים מיוחדים כגון רוחק ראיה גבוה) יכול להשפיע מעל שבוע! בכל מקרה, תמיד ההשפעה עוברת, ואין נזקים דר נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה