מבולבלת לגבי אבחנה תודה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/08/2017 | 18:40 | מאת: דגנית

שלום, מה ההבדל בין אקסופוריה ובין אקזוטרופיה אינטרמינטית? אני לא מצליחה להבין את ההבדל ביניהם, גם לאחר קריאה ארוכה באינטרנט. כיצד רופאים מבחינים בין השניים?

27/08/2017 | 22:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בריא=שתי העיניים על אותה המטרה, בין עם שתיהן פתוחות, ובין עם אחת מכוסה. (אין בריחה תחת הכיסוי). פוריה=בעיניים פתוחות, אין פזילה. כאשר שוברים את החיבור הדו עיני (למשל הסתרת עין אחת על ידי כף היד של הבודק), העין תחת הכיסוי זזה לפזילה שלה (החוצה באקזופוריה). עם הסרת ההסתרה, העין מיד חוזרת ושתי העיניים מסתכלות על אותה המטרה. טרופיה=גם ללא הסתרת עין, אחת העיניים עוזבת את הפיקסציה וזזה לפזילה שלה ונשארת שם. אינטרמיטנט אקזוטרופיה=טרופיה שקורית רק לפעמים (עייפות, סטרס וכו). בדרך כלל מדרדרת בסופו של דבר לאקזוטרופיה מלאה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה