ראיה או קוצר ראיה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/08/2017 | 21:11 | מאת: יעל

שלום האם תינוק בן שמונה חודשים אמור לראות כמו מבוגר? לאיזה מרחק רואה תינוק בגיל זה? במידה ונמצא קוצר ראיה בגיל כה מוקדם, האם זה נדיר? מרמז על פתולוגיות נוספות? האם זה יכול להשתפר עם הגדילה? תודה רבה

23/08/2017 | 22:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום התשובות לצרור הזה זה ספר שלם... בקצרה לפי הסדר: 1-כנראה שלא, מערכת הראיה צריכה ללמוד להפוך את הזרם החשמלי המגיע מהעיניים לתמונה של העולם בדמיון שלנו, וזה לוקח זמן. בגל 8 חדשים תועדה כבר כדות ראיה טובה למדי. (אם מעניין אותך, תקראי על בדיקה שנקראת forced preferential looking 2-לא ברור. כנראה פחות מאשר מבוגר. גם אין להם כמעט עניין בדברים שלא קרובים אליהם. 3-לא נדיר, לא מאד שכיח. יש לי לא מעט ילדים כאלו. 4-יכול להיות קשור לפתולוגיות נוספות בעיניים או כללית. חשוב לוודא שאין גלאוקומה. 5-בדרך כלל לא. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה