דלקת עיניים מהכנסת ראש בבריכת שחייה ?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/06/2017 | 14:51 | מאת: תמר

תינוקת בת שנתיים מכניסה ראש בבריכת מבוגרים ואוהבת לצלול. עין אחת נעשית קטנה ונראה שכל האזור נפוח וקצת אדום. האדמומיות יורדת למחרת אבל הנפיחות נשארת. האם להמנע מלהכניס ראש ? האם זה בגלל הכלור? האם יש טיפול כלשהו? תודה

04/06/2017 | 10:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתמר שלום אינני יודע את התשובה המדוייקת לשאלה שלך. העובדה שמדובר בעין אחת היא נגד האבחנה של רגישות לכלור (אין סיבה שרק עין אחת תהייה רגישה) וגם אמור לעבור תוך מספר שעות, לא יום. אם זה קורה רק אחרי בריכה, (שווה לשים לב, אולי יש עוד טריגר), אז כנראה יש קשר, אבל אין לי רעיון מדוייק מה זה יכול להיות. היה לי מקרה של ילד גדול יותר עם תופעה דומה, ולאחר הרבה זמן של מעקב, ההורים שמו לב שבמיים תמיד סוגר עין אחת, והגרוי אכן היה בשניה. אצלו זה חלף על יד שימוש במשקפי בריכה (גוגלס) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה