טיפול באלרגיה בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2017 | 18:42 | מאת: נינה

שלום.לבני בן 4 יש אלרגיה עונתית בעיניים ממקור לא ידוע.האלרגיה מתבטאת באודם קיצוני ומדי פעם גרד.הרופא ממליץ על הטיפול במקסיטרול. בעבר כל פעם שהשתמשנו במקסיטרול,באופן מיידי האודם נהיה קל בהרבה.הפעם אודם לא נהיה קל לאחר שני טיפולים. האם ניתן להסיק מזה שמקסיטרול הפסיקה להשפיע ? מה פרק זמן סביר שהתרופה אמורה לגרום להטבה?

04/06/2017 | 09:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנינה שלום מקסיטרול מכיל סטרואידים שיש להם השפעה מקלה בדלקת אלרגית. (מכיל גם אנטיביוטיקה שבדרך כלל לא נדרשת בתהליך אלרגי "טהור".) אפשר להשתמש בזה, אבל לא לעיתים קרובות מדי, ייתכנו סיבוכים בטיפול ממושך בסטרואידים. אולי כדאי שתפני לרופא שמתמחה בדלקות עיניים אלרגיות, כגון דר ויקטוריה דאי מתה"ש או אחרים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה