נקודה לבנה בעין בצילום

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/05/2017 | 10:35 | מאת: ליאור

שלום רב, צילמתי את בתי בת השנתיים ו10 חודשים עם פלאש והבחנתי בנקודה לבנה גדולה בעין שמאל בצילום. צילמתי עוד כמה פעמים עם פלאש והתמונות יצאו ללא הנקודה הלבנה הגדולה. האם לקחת לרופא עיניים? יש ממה לחשוש? אציין שבגיל 9 חודשים הייתה אצלך רופא עיניים (אצלך) ועברה את כל הבדיקות מחשש לפזילה ולעין עצלה. הכל יצא תקין. מה עליי לעשות? אני ממש לחוצה.. לפי מה שקראתי אם יוצאת נקודה לבנה בעין בצילום עם פלאש זה לא תקין.

31/05/2017 | 20:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא רואה את התמונה החזר לבן בצילום מחייב כמובן בדיקה בהרחבת האישון בהקדם. בחלק גדול מהמקרים, (רוב המקרים שאני רואה) מדובר באזעקת שוא שנובעת מזוית הצילום, שמשקפת את ההחזר הלבן של עצב הראיה ולא באמת פתולוגיה תוך עינית, אבל זו תמיד חכמה שבדיעבד, קודם כל יש לבדוק ובהקדם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה