מיצמוץ אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/03/2017 | 21:43 | מאת: ענת

דר שלום ותודה מראש, היום באמצע הארוחה שמנו לב שהתינוק בן שנה וחצי ממצמץ כל הזמן, ואנחנו מראים לו רק בזמן האוכל כי אחרת הוא לא רוצה לאכול וידאו במכשיר הנייד. השאלה האם זה הגורם למיצמוץ כי שמענו שזה מאד לא בריא לעיניים וזה גם קרוב לפנים. ברור שנפסיק אם זה אבל מה יכולה להיות הסיבה אם זה לא מהנייד? תודה על תשובתך המהירה ,,,,המודאגת מאד מאד

07/03/2017 | 21:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום. האם ממצמץ רק בזמן הארוחה? ליתר דיוק- האם תנועות הלעיסה או המציצה מלוות במצמוץ? נצלי את ההזדמנות וקחי אותו לבדיקה המלאה שכל ילד צריך בגיל שנה כדי למנוע עין עצלה, ורופא העיניים לילדים יתיחס גם לבעיה הזו. (יש מצב כזה של עצבוב שגוי של שרירי הלעיסה והעעפיים). שום מסכים עד גיל 8!!! אנא עדכני אותי אם יש אבחנה חיובית דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה