פזילה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/02/2017 | 10:27 | מאת: לימור

שלום, בבדיקת פזילה של תינוקת (בת חמישה חודשים) אובחנה פזילה אך הרופא אמר שלא ניתן לומר האם מדובר בפזילה מולדת או פזילה אקומודטיבית למה קשה להגדיר את סוג הפזילה? מה ההבדל מבחינת אופן הטיפול?

07/02/2017 | 21:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללימור שוב שלום נראה לי שכדאי שתחזרי אל הרופאה המטפלת כי יש הרבה נושאים הקשורים לטיפול שאינם ברורים לך. בכללי, קשה לעיתים בילד בן 5 חדשים להחליט בזמן הבדיקה אם הפזילה קטנה דרך עדשות פלוס (=אקומודטיבית) וצריך משקפיים, או לא (=לא אקומודטיבית), וצריך ניתוח. הרכבת משקפיים לתקופה קצרה מאפשרת לבצע את ההבדלה הזו ולהתקדם בהתאם. דר נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה