ניסטגמוס מספר שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/02/2017 | 22:24 | מאת: רונה

שלום, אשמח לדעת לגביי ניסטגמוס האם מוגדר כך כאשר העין כל הזמן מרצדת? אם מקרוב יש התמקדות טוב ורק בנסיון להתמקד לרחוק יש תזוזות עיניים עדיין מוגדר ניסטגמוס ? כמו כן באלו מקרים זה יכול לחלוף מעצמו והאם נוכחת לראות שאכן זה חולף לפעמים ? תודה

03/02/2017 | 18:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונה שלום. (את קשורה לדנה מהשאלה הקודמת?) תשובות לפי הסדר: 1-לא. יש סוגים רבים של ניסטגמוס. 2-כן 3-תלוי בפתולוגיה. אם איחור בהבשלה, הניסטגמוס יכול לעבור כאשר המערכת מבשילה. ברוב המקרים לא עובר כי מדובר בפתולוגיה קבועה. 4-כן. אם מותר לי הערה כללית-אם שתי השאלות האחרונות (או אפילו רק זו) מתיחסות לתינוק ספציפי עם ניסטגמוס, פנו לרופא עיניים לילדים שיבדוק את הילד ויסביר לכם ספציפית לגבי המקרה שלכם, עם תשובות לשאלות הרלוונטיות, במקום לנסות ללמוד את הנושא בשאלות ברשת. זה נושא רחב מאד, שמתייחס למגוון רחב של פתולוגיות עיניות ועצביות, והתשובות הכלליות רק יגרמו לבלבול ודאגה מעבר למתבקש מהמקרה, בדרך כלל. דר. נוימן

03/02/2017 | 23:28 | מאת: דנה

הייתי אצל 3 רופאים וכל אחד אומר אחרת :( לא נותר לי אלא לשאול מומחים נוספים ברשת :( ולקוות.. תודה רבה לך דר'.

04/02/2017 | 08:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מרשה לי (לאחר 30 שנות נסיון ומקרים רבים מאד), לענות על זה? (אנא התעלמי אם את חושבת שזה לא מענייני). מה שאת מציעה (ללמוד מתשובות ברשת ואז להחליט למי מהמומחים את מאמינה) זה , לעניות דעתי, מתכון בטוח להגיע למסקנות והחלטות לא נכונות. אין לך ברירה, אלא להחליט על מומחה אחד (לפי חוות דעת של כאלו שטופלו על ידו, דברי עם כאלו מהם שאיתרת בפורום הורים כלשהו, מידע מקולגות שלו שיש לך קשר איכשהו אליהם וכו), ואז פשוט תני לו לנהל את המקרה, קבלי ממנו הסברים על כל השאלות החשובות שלך (זה דורש לעיתים יותר מפגישה אחת), ואז תעשי מה שהוא אומר לך. זה נוגד את החשיבה הפופוליסטית של "אני אדון לעצמי, רק אני מחליט עלי, אני יודע מה הכי טוב בשבילי" וכו. זה נכון בהרבה מאד אספקטים של החיים שלנו, אבל לא בתחומים שדורשים מידע ונסיון שנרכש במשך שנים של לימודים התעמקות התמחות ועבודה בתחום, כגון רפואה. גם האדם הנבון ביותר לא יוכל להגיע לשם בתקופה קצרה של התעניינות נמרצת, אפילו ברשת הכל יכולה. בריאות שלמה דר, נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה