רפלקס פובאלי וניסטגמוס תודה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/02/2017 | 21:47 | מאת: דנה

שלום, מה זה רפלקס פובאלי והאם יתכן שאם לא הבשיח בגיל 4 וחצי חודשים יבשיל בהמשך ? שנית, האם ניסטגמוס לתינוק בן 4 חודשים עשוי לחלוף מעצמו לפעמים אם אין כל סיבה והבדיקות תקינות ? תודה רבה.

03/02/2017 | 18:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הרפלקס הפובאלי הוא החזר האור שמתקבל בבדיקת רשתית תקינה כאשר מאירים על הפובאה (=השקע ברשתית באיזור של הראיה החדה). אמור להיות ברור בגיל 4 חדשים. ניסטגמוס (בלי קשר לחלק הקודם של השאלה) יכול לחלוף מעצמו, לא מאד שכיח, תלוי בפתולוגיה שגרמה לניסטגמוס. אם מדובר במקרה של ניסטגמוס יחד עם העדר רפלקס פובאלי, אני מניח שרופא העיניים לילדים הסביר לכם את האבחנה המבדלת הרלוונטית. זה יכול לעשות כמובן רק מי שבדק את הילד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה