בדייקה שיגרתית - ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/01/2017 | 19:16 | מאת: שחר

שלום ביתי בת שנתיים ולקחתי אותה לבדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים . ( לא לקחנו אות לפני כן ) רוצה לציין כי יש לילדה גמישות יתר אבל כל ההתפתחות תקינה. בבדיקה קרנית , עדשה ורשתית - ימין + שמאל תקינים . ( עם הרחבת אישונים) . הכל יצא תקין למעט רפרקציה +1.5 בימין ו +0.75 בשמאל. הרופא אמר שצריך לבוא בעוד שנה למעקב. כרגע הוא טוען שלא צריך לעשות כלום, אין צורך במשקפיים . האם זה נכון ? למה הילדה לא רואה 6 /6 ? תודה

16/01/2017 | 20:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

1- אכן אין צורך במשקפיים כרגע. 2- איך את יודעת שהילדה לא רואה 6/6? או כמה היא רואה? כל מה שאת יודעת מינתיים זה מה הפרעת התשבורת (ה"מספר משקפיים") שלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה