מיקוד ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/11/2003 | 09:45 | מאת: יעל

האם בדיקת מיקוד הראיה לילד בן 8 נעשית אצל רופא עיניים מומחה לתחום זה או ניתן אצל כל אופטומטריסט?

02/11/2003 | 18:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

על הבודק (רופא או אופטומטריסט) להיות מומחה לתחום של פזילה ומיקוד. בשני המקצועותיש כאלו העוסקים בתחום ומכירים אותו, וכאלו שמאז הלימודים לא עסקו בתחום זה, ואני מניח שלא יבצעו בדיקות של מיקוד ותפקוד דו עיני.

02/03/2004 | 19:42 | מאת: אורנה

אנו גרים כיום בארה'ב. אצל בתי בת השלושה חודשים אובחנה אמש בבדיקת עיניים עין עצלה. מהו הגיל בו עלינו להתחיל לטפל בבעיה האם להתחיל טיפול בארהב או לחכות חצי שנה עד לחזרתנו ארצה. באותה עין יש לה גם סתימה בתעלת הדמעות האם יש קשר. האם היא תצטרך להעזר במשקפיים לאורך כל חייה או שיש סיכוי שהבעיה תפתר?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה