קוצר ראייה עם צידוד ראש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/12/2016 | 08:17 | מאת: אסף

דר' שלום. בתי בת 10, עם קוצר ראייה נמוך 2.25. מתלוננת כי לא רואה חד, למרות שעשינו התאמת משקפיים מס' פעמים. בבדיקה אורתופטיקה, ראו שהכל תקין. דרך נקב, רואה תקין. בישיבה מול טלויזיה, מצודדת את הראש לצד ימין, והעיניים מוסטות שמאלה. האופטומטריסט לא יודע להסביר מה הסיפור. למי פונים? תודה

16/01/2017 | 20:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יש מספר סיבות להטיית ראש בזמן צפיה בטלוויזיה. העיקריות הן אסטיגמטיזם לא מתוקן והפרעה בתנועות עיניים. גם ריצוד עדין שקשה לראות אותו ללא בדיקה ספציפית יכול לגרום, וכן גם (לא קשור לעיניים) הבדלי שמיעה בין האזניים או חרשות חד צדדית. מציע שתפני לרופא עיניים לילדים שיבצע בדיקה מלאה ויחשוב על האבחנה המבדלת. לעיתים גם בבדיקה מדוקדקת לא מוצאים את הסיבה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה