שדשות מגע

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2003 | 20:20 | מאת: רונית

ביתי בת 13 מרכיבה משקפים לראיה במספר 6.לאחרונה היא מבקשת לעשות עדשות מגע מסיבות אסטטיות .רציתי לשאול : 1 )האם יש בעיה לעשות עשעות בגיל צעיר יחסית? 2) האם זה נכון שעדשות יכולות לעצור את הדרדרות הראיה ? 3)איזה סוג עדעות מומלץ ,במידה והתשובה היא כן . תודה לך על התשובות .

31/10/2003 | 21:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונית שלום, ניתן להתאים עדשות מגע בכל גיל, (אנחנו משתמשים בעדשות מגע גם בתינוקות בני יומם כאשר יש צורך). 2- לא. אין לעדשות המגע שום השפעה קבועה על הראיה. (לעדשות קשות יש אפקט מתקן אך למספר שעות בלבד). 3- עדשות רכות יותר נוחות, עדשות קשות בטוחות יותר לטווח ארוך. (לילדה בת 13 בצעדים ראשונים בעדשות מגע עדיף אולי עדשות רכות חד פעמיות, מונע את הצורך בניקוי וחיטוי.)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה