קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2003 | 16:29 | מאת: מונה

לאמא שלי יש מחלה בעיניים בשם - קרטורונוס,(עיוות בקרנית) הבנתי שזאת מחלה גנטית, האם אפשר לבצע בדיקות גנטיות לפני כניסה להריון / במהלך הריון כדי לגלות אם העובר בסיכון/יהיה בסיכון ?

28/10/2003 | 19:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למונה שלום. למיטב ידיעתי-לא ניתן. בנוסף, מחלת הקרטוקונוס מופיעה רק בגיל ההתבגרות, כך שמה הבהילות? בנוסף, למה צריך לבצע אבחון תוך רחמי למחלה שגם אם ישנה, לא תגרור אחריה (אני מניח) הפסקת הריון? אנא התייחסי אם פספסתי את כוונת השאלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה