צפיה בטלויזיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/10/2003 | 22:55 | מאת: צחי

הבת שלי,בת שנה ושבעה חודשים, צופה לעיתים בטלויזיה ממרחק קרוב מאוד ולעיתים צמודה אליה. אנו מנסים, כמובן כל הזמן להרחיקה. האם יש נזק בצפיה מקרוב, ומהו הנזק. כמו כן, מהו המרחק המינימלי בו מותר לילד לצפות בטלויזיה.

26/10/2003 | 18:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לצחי שלום. לא הודגם מעולם כלנזק קבוע עקב צפיה מקרוב בטלויזיה. לעיתים זה סימן לקוצר ראיה. (בדרך כלל לא). אם עדיין לא נעשה, כל ילד בגיל שנה (גם כאשר אין תלונות), צריך לעבור בדיקת עיניים מלאה, הכוללת בדיקת מספר המשקפיים, ואז ימצא קוצר ראיה, אם ישנו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה