נפיחות חזקה מאוד בעין.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/10/2003 | 20:28 | מאת: שרונה

לבן שלי בן השנה וחמישה חודשים,החלה דלקת. הלכנו לרופאת ילדים (לא שהולכים אליה בדרך כלל) והיא רשמה לנו סינטומיצין משחה לעין,ועוד טיפות. (שלא זכור לי כרגע שמם). שמתי לו אותם בערב לפני השינה. בבוקר בכי נוראי,קמתי אני רואה.התינוק עם עין נפוחה מאוד מאוד,אדומה,וגם סגורה לחלוטין.(העין השנייה בסדר).הייתה לי הרגשה אימהית שזה בגלל המשחה. רצתי לרופא עיניים.שלא פסל שזה מהמשחה.אמר לנו ללכת לרופא ילדים שירשום אנטיביוטיקה. הלכנו לרופא ילדים שלנו (שאנחנו סומכים עליו מאוד מאוד).והוא היציל את המצב רשם לנו טיפות אחרות לחלוטין דקסמיצין ,ואנטיביוטיקה אוגמנטין לחמישה ימים.אני חייבת לציין שהעין הייתה במצב רע מאוד.סגורה במשך יום וחצי,מלאת הפרשות.ואדומה.וסוף סוף אחר הצהריים החל להשתפר. ד"ר יקר אני פשוט שואלת אותך כמומחה לרפואת עינים.איך בעצם אפשר לסמוך על רופאים שרושמים לך כל מיני משחות למיניהם.ואתה לא מתמצא בהם בכלל.והאם באמת הייתה פה רשלנות של הרופאה היא עוד אמרה לנו בטון מטיף בטלפון.זה נפוח,אם אתם לא מקפידים לשים את המשחה זה יהיה נפוח.

26/10/2003 | 17:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרונה שלום, לפי התאור, מדובר ביותר מדלקת עיניים רגילה, אלא במצב הנקרא צלוליטיס פרה ספטלית, או במילים פשוטות זיהום שהתפשט לעור סביב העיניים, ומחייב טיפול סיסטמי באנטביוטיקה. (האוגמנטין שרשם הרופא). הבעיה במצבים אלו היא שהם מתפתחים במהירות. כמובן שלא כל דלקת עיניים מתפתחת לזיהום כזה שמצריך אנטיביוטיקה סיסטמית. החכמה היא להיות ערניים ולהבחין בין המקרים, וכמובן, כמו תמיד, ההורים המשגיחים על הילד מקרוב ורואים שאין שיפור בטיפול הראשוני פונים שוב כדי שניתן יהיה לשנות את הטיפול בזמן. (כמו שכבר נאמר:"אלוהים לא יכול להיות בכל מקום, ולכן הוא המציא את אמא...) אני מקווה שבנתיים הכל חלף. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה