מתעורר מכל רעש קטן עם דופק חזק ועצבים.

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

11/09/2016 | 01:22 | מאת: nemi

שלום. אני סטודנט בגיל 25. משתדל לעשות ספורט ולאכול בריא ללא בעיות בריאותיות. הבעיה התחילה לפני שנתיים, כתוצאה מרעש קבוע של אחד מהשותפים בשעה 4 בבוקר. בהתחלה לא הייתי מתעורר מהרעש. לאחר מכן הייתי מתעורר וחוזר לישון לאחר שזה התחיל לחזור על עצמו ביקשתי ממנו להפסיק אך ללא כל התייחסות מצידו. עברתי דירה וגיליתי שהבעיה שנוצרה מלווה אותי באופן תמידי. גם שאני ישן 4 שעות בלילה על מנת להיות עייף אני בכל זאת מתעורר מרעש של דלתות או אנשים שהולכים יחפים בבית. כל התעוררות כזאת מלווה בדופק מאוד חזק ועצבים שבא לי לקום ולפרק את מי שעושה את הרעש. בעקבות כך נוצרו ריבים וסכסוכים בדירה שבה התגוררתי. זה היה בתקופת לימודים אינטנסיבית כך שנדרשתי לשינה טובה שנמנעה ממני ובעקבות כך התפקוד הלימודי שלי היה גרוע. היום אני בדירה שקטה יותר אך כל רעש הכי קטן מעיר אותי. שוב אחד השותפים צריך לקום ב4 בבוקר ביום-יום ואני מתעורר אתו. למרות שהוא משתדל לשמור על השקט ובן-אדם עם שינה תקינה לא מתעורר מרעשים כאלו. אני ישן עם אטמים ובכל זאת מתעורר יש לי שמיעה ממש רגישה. ניסיתי לישון עם רעש לבן אך זה לא נותן לנוח כמו שצריך אני מרגיש שמתי שאני יושן אני צריך שקט מוחלט ממש. חשוב לציין שזה קורה רק בשעות 4 בבוקר. למשל אם אני מתעורר ב4 רק ב5 אני מצליח להירדם חזרה ושאני חוזר לישון ממש קשה לי לקום ב8-9. אשמח לקבל פתרון לבעיה.

NEMI שלום. הפרעת שינה כמו שאתה מתאר ושנמשכת כבר חודשים רבים, מחייבת התייחסות מקצועית. יתכן שיש פה צירוף של הרגלי שינה לא נכונים ורקע פסיכולוגי - חרדה. אפשר לתת לך טיפים לשיפור הרגלי השינה, ראה מאמר בנושא זה באתר הכללית בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx . ייתכן ותוכל לשפר את מצבך באמצעות ההצעות שבכתבה. במידה ולא חל שיפור לדעתי עליך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול אשר מבקש לחולל שינוי באמצעות שינוי בדפוסי ההתנהגויות, לצד שינוי דפוסי חשיבה בעיתיים. טיפול קוגניטיבי מכוון לשנות את דפוסי השינה הבעייתיים באמצעות שינוי הרגלי השינה וסביבת השינה, לצד ארגון מחודש של המחשבות סביב השינה.

14/09/2016 | 22:59 | מאת: nemi

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות הרצינית. אני אקרא את הכתבה ששלחת לי ובנוסף אוסיף דלת במעבר הבית למניעת רעש. במידה ולא יחול שיפור כנראה שאפנה לרופא מקצועי לצורך התייעצות נוספת. תודה רבה!

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה