נחירות והתקן דנטלי נגד נחירות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

19/03/2016 | 17:54 | מאת: דוידי

שלום. ראיתי בפורום שלך המלצה והתייחסות להתקן דנטלי. יש לי בעית נחירות קשה. השינה שלי מאד לא טובה. ביום אני קם על צד שמאל עם ראש תפוס. איני עירני מספיק ואני נוטה להרדם במשך היום. הופניתי על ידי רופא המשפחה למעבדת שינה ובין השאר הומלץ לי לעשות התקן דנטלי. האם אתה ממליץ לעשות את ההתקן ? אל מי כדאי לפנות. לאילו תוצאות ניתן לצפות?

דוידי שלום. מניסיוני שלי לבד אני יכול להעיד שההתקן הדנטלי שינה את חיי לחיוב ואני אומר תודה כל יום על כך שרכשתי אותו. בלילה ששכחתי בטעות להרכיבו הבוקר שלמחרת גרוע וברוב המקרים אני מתעורר באמצע הלילה בגלל נחירות. עלי לציין שההתרגלות אליו בהתחלה הייתה קשה מאד, אך היא הייתה שווה את המאמץ והסבל. לדעתי, שוב מניסיוני בעיות השינה שנוצרות בגלל הנחירות לא נפתרות לגמרי על ידי ההתקן ואצלי אני מקפיד בנוסף גם על מנוחת צהריים של 20 דקות (לא שינה) שמלווה ב"תרגילי נשימה". ראה סרטוני הדגמה ביו טיוב בנושא זה. יחד עם זאת אני מקפיד גם על מספר הרגלי שינה נכונים שסיגלתי לי, מה שנקרא "היגיינת שינה". עשה חיפוש בגוגל בנושא זה. לסיום מחירו של ההתקן כ-4000-5000 ש"ח ואת שלי עשיתי לפני כ-10 שנים במרפאת השיניים שליד אוניברסיטת תל-אביב. יחד עם זאת קיים היום בשוק התקן דומה. אני משתמש בו לעיתים והוא מאד יעיל. ההבדל הוא שניתן לרכוש אותו בסין במחיר של כ- 8 שח כולל משלוח, כדאי לנסות להתחיל איתו ואז להזמין את ההתקן המקצועי אצל רופא שיניים. יש לי דף נחיתה באינטרנט בכתובת: http://tamirc88.wix.com/tamir-anti-snoring שבו אני מדגים את ההתקן הסיני וכן מספר קישורים באיביי ובאליאקספרס בהם ניתן לרכוש אותו.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה